Kozmetik Ürün Güvenliği

KOZMETİK ÜRÜN GÜVENLİĞİ       kozmetik ürün güvenlik değerlendirmesi                                                     

Kozmetik ürünler günlük hayatın vazgeçilmezi halini almıştır. Kadınlar günde 25-30 kere erkekler ise günde 15-20 kere kozmetik ürüne temas etmektedir. Kozmetik pazarında 400 bin çeşit ürün mevcuttur.

Kozmetik ürünler birçok fonksiyonu olan kimyasal maddelerden oluşmaktadır.

Peki kozmetik ürünlerde kullanılan kimyasallar ne kadar GÜVENLİ ?

Kozmetik ürünlerde kimyasallar kozmetik kalitede yada gıda kalitesinde olmalıdır. Hammaddelere ait spesifikasyonları uygun olmadır.

Kozmetik yönetmeliklerde yer alan kullanımı yasak maddeleri içermemeli ve kullanımı sınırlı olan maddelere ait kurallara uyulmalıdır. Kozmetik ürün güvenlik değerlendirme raporunda her madde için limitlere uyulup uyulmadığı ve yasaklı madde içermediği kontrol edilmektedir.

Kozmetik ürünler saklandığı ambalaj kozmetik ürün ile herhangi bir etkileşime bulunmaması gerekir. Etkileşim yada reaksiyon gözlenmesi durumunda kozmetik ürün kullanılmamalıdır.

Kozmetik ürün güvenliğinin tam olarak ispatı için ürün güvenlik değerlendirme raporu uzman kişilerce hazırlanmalıdır. Raporlar kozmetik yönetmelik ve kılavuzlarına uygun şekilde hazırlanmalıdır.

Kozmetik ürün güvenlik değerlendirme raporunda her madde için güvenlik olarak kullanılacağını ispatlayan toksikolojik hesaplamalar yapılmaktadır.

Kozmetik ürünlerin güvenliliğini ispatlamak için stabilite, koruyucu etkinlik (challenge) ve mikrobiyolojik testlere tabi tutulmaktadır.

Kozmetik ürüne ait tüm veriler toplanıp değerlendirilerek uzman kişi kozmetik ürüne ait güvenli olup olmadığını temin eder.

AB ülkelerinde ve Türkiye’de piyasaya sunulan ürünler için yasal olarak güvenlik değerlendirme raporu hazırlanması zorunludur.

Doğru ve profesyonel hazırlanan kozmetik ürün güvenlik değerlendirme raporu olan ürünlerin kullanımı güvenlidir.

Kozmetik güvenlik değerlendirmesi ve kozmetik güvenliği konularında daha ayrıntılı bilgi için info@ayansan.com  dan bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar